ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Κατοικία στη Πορταριά, Πηλίου
Κατοικία στη Πορταριά, Πηλίου

Προχωρώντας από την Πορταριά με κατεύθυνση προς Μακρυνίτσα και ακολουθώντας τον ανηφορικό στενό δρόμο που οδηγεί στο γνωστό ξενοδοχείο "Μικρός Βοριάς", φθάνουμε στην παραδοσιακή μονοκατοικία ιδιοκτησίας κ. Ζούλια. Η συγκεκριμένη μελέτη και κατασκευή αποτέλεσε ένα στοίχημα, στο οποίο έπρεπε να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες των ιδιοκτητών.

Η κατοικία συνολικής επιφάνειας 246μ2 βρίσκεται σε ένα οικόπεδο έκτασης 6.322μ2 και μπορεί να απολαμβάνει από κάθε σημείο της, την θέα προς τις πλαγιές του Πηλίου και τον Παγασητικό Κόλπο. Πρόκειται για ένα διώροφο σπίτι με υπόγειο όπου τα επίπεδα επικοινωνούν μεταξύ τους, είτε με την εσωτερική σκάλα είτε με τον εσωτερικό ανελκυστήρα. Στον όροφο υπάρχουν τα κύρια υπνοδωμάτια των μελών της οικογένειας με τα αντίστοιχα μπάνια. Στο ισόγειο υπάρχει η κουζίνα, και το καθιστικό με το τζάκι όπου και αποτελεί τον κυρίως χώρο δράσης των ιδιοκτητών. Στο υπόγειο τα δωμάτια του υπηρετικού προσωπικού καθώς και ένα δεύτερο καθιστικό με τζάκι, έχουν απευθείας έξοδο στο επίπεδο του περιβάλλοντα χώρου, όπου βρίσκεται υπό κατασκευή πισίνα και χώρος αποδυτηρίων.

Οι πέτρινες επενδύσεις, η στέγη από σχιστόπλακες, τα ξύλινα κουφώματα σε συνδιασμό με τα γήινα χρώματα των εξωτερικών τοίχων δημιουργούν μια εικόνα που ταιριάζει απόλυτα με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που επιβάλλει ο συγκεκριμένος τόπος. Ωστόσο στο εσωτερικό της κατοικίας η παραδοσιακή τυπολογία εκφράζεται με μια πιο μοντέρνα αρχιτεκτονική σύνθεση των χώρων.