ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ
Ανακαίνιση παραδοσιακής κατοικίας στις Μηλιές, Πηλίου
Ανακαίνιση παραδοσιακής κατοικίας στις Μηλιές, Πηλίου

Σε οικόπεδο εμβαδού 222 μ2, στις Μηλιές Πηλίου, που είναι ένας από τους πλέον ιστορικούς και παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής, με πρόσωπο στις τρείς πλευρές του σε παραδοσιακά διατηρητέα  καλντερίμια, βρίσκεται η πρόσφατα ανακαινισμένη (ολοκληρωμένη εξωτερικά) διώροφη παραδοσιακή κατοικία.

Αφορμή για την ανακαίνιση της κατοικίας ήταν: 

  • Η ανεμπόδιστη θέα στο Παγασητικό, που εξασφαλίζεται και από το υπάρχον οικόπεδο  εμβαδού 355 μ2 ιδίας ιδιοκτησίας  μπροστά από την κατοικία.
  • Η αυθεντικότητα του κτιρίου και της περιοχής.

Η πρόσβαση της κατοικίας γίνετε μέσω παραδοσιακού καλντεριμιού μήκους 100 μ. περίπου από τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η διώροφη κατοικία διατάσσεται σε δύο επίπεδα των 80 μ2 περίπου το καθένα που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και διαθέτει:

- Ισόγειο χώρο  με καθιστικό, τζάκι, κουζίνα, τραπεζαρία, λουτρό και αποθήκη

- Όροφο με καθιστικό, τζάκι, δύο υπνοδωμάτια και λουτρό

Στο πίσω μέρος της κατοικίας έχει κατασκευαστεί μικρός ισόγειος ξενώνας 15 μ2 περίπου με ανεξάρτητη είσοδο.

Τα ξύλινα κουφώματα με τις σιδεριές και τα παντζούρια, οι εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα, οι παραδοσιακοί σοφάδες της KURASANIT, η τετράριχτη στέγη με την παραδοσιακή πλάκα Πηλίου, σε συνδυασμό με τον λιτό όγκο του κτιρίου, εναρμονίζονται στην αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής.

Η ολοκλήρωση των εργασιών με τα ξύλινα και κεραμικά πατώματα, με την ξύλινη επένδυση της εσωτερικής σκάλας, με την τοποθέτηση των ντουλαπιών και των ειδών υγιεινής και η ανεξάρτητη θέρμανση με τον ηλεκτρικό λέβητα, θα συμβάλουν στις λειτουργικές ανέσεις της παραδοσιακής κατοικίας.

Επίσης η μικρή απόσταση της κατοικίας από τις παραλίες του Παγασητικού, από τις παραλίες του Αιγαίου, από την πόλη του Βόλου, από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, με το καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής και τους διάσπαρτους παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου, αποτελούν το κίνητρο  τουριστικού προορισμού για όλες τις εποχές.