ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Εξοχικές κατοικίες στην Τσαγκαράδα Πηλίου
Εξοχικές κατοικίες στην Τσαγκαράδα Πηλίου

Σε τρία συνεχόμενα οικόπεδα στην Τσαγκαράδα Πηλίου  που έχουν πρόσωπο στη δημοτική οδό "Τσαγκαράδα-Φακίστρα-Μυλοπόταμος" συνολικού εμβαδού 4007μ2 διατάσσονται δύο μαχαλάδες των 11 κατοικιών ο καθένας.

Ο κάθε μαχαλάς διαθέτει κοινόχρηστους χώρους, χώρο θέσεων στάθμευσης και εισόδους - εξόδους στη δημοτική οδό.

Η κάθε κατοικία με ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο διατάσσεται σε τρία επίπεδα των 35μ2 περίπου το καθένα και διαθέτει:

  • Ημιυπόγειο χώρο με ξενώνα, λουτρό, μικρή κουζίνα και αποθήκη.
  • Ισόγειο με καθιστικό, τζάκι και κουζίνα και
  • Όροφο με δύο υπνοδωμάτια και ένα ή δύο λουτρά.

Τα επίπεδα μεταξύ τους επικοινωνούν με εσωτερική ξύλινη σκάλα ενώ ο ξενώνας διαθέτει και ανεξάρτητη είσοδο από την αυλή.

Η κάθε κατοικία διαθέτει δικιά της αυλή 100μ2 περίπου οργανωμένη με πέργκολες και φύτευση και μία θέση στάθμευσης σε οργανωμένο χώρο. Σε κάθε κατοικία υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης με το αυτοκίνητο.

Η ανεξάρτητη θέρμανση με τον ηλεκτρικό λέβητα (που μπορεί να χειρισθεί και μέσω τηλεφώνου) χωρίς την απαίτηση χώρου λεβητοστασίου, με αθόρυβη λειτουργία, χωρίς καυσαέρια και οσμές, χωρίς κόστος συντήρησης και με μεγάλο βαθμό απόδοσης, αποτελεί την ιδανική λύση θέρμανσης.

Τα ξύλινα κουφώματα με τις σιδεριές και τα πατζούρια, τα ξύλινα και κεραμικά δάπεδα, οι εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα και η στέγη με την παραδοσιακή πλάκα Πηλίου σε συνδυασμό με το λιτό και απλό σχεδιασμό της κατοικίας εναρμονίζονται στην αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής.

Η γειτνίαση του συγκροτήματος με  τις παραλίες του Μυλοπόταμου και της Φακίστρας, η μικρή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου και το καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής με τους διάσπαρτους παραδοσιακούς οικισμούς αποτελούν το κίνητρο  τουριστικού προορισμού για όλες τις εποχές.