ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Εξοχικές κατοικίες στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας Πηλίου
Εξοχικές κατοικίες στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας Πηλίου

Σε οικόπεδο, επιφανείας 1118μ2, σε αμφιθεατρική θέση στον Αγ. Γεωργίο Νηλείας Πηλίου, διατάσσεται  συγκρότημα έξι (6) εξοχικών κατοικιών.

Το συγκρότημα με ανεμπόδιστη θέα στον Παγασητικό κόλπο διαθέτει:

α. Κατοικίες δύο επιπέδων 90μ2 περίπου. (Ισόγειο με καθιστικό, κουζίνα, τζάκι. Όροφο με δύο μεγάλα υπνοδωμάτια, λουτρό και εξώστη)

β. Κατοικίες τριών επιπέδων 115-130μ2 περίπου. (Ημιυπόγειο με ξενώνα και αποθήκη. Ισόγειο με καθιστικό, κουζίνα και τζάκι. Όροφο με δύο μεγάλα υπνοδωμάτια και ένα ή δύο λουτρά.)

Τα επίπεδα της κάθε κατοικίας επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική ξύλινη σκάλα, ενώ ο ξενώνας διαθέτει και ανεξάρτητη είσοδο από την αυλή.

Η κάθε κατοικία διαθέτει  δικιά της αυλή οργανωμένη με πέργκολες και φύτευση και μία θέση στάθμευσης στο κεντρικό υπόγειο.

Η ανεξάρτητη θέρμανση με τον ηλεκτρικό λέβητα (που μπορεί να χειρισθεί και μέσω τηλεφώνου), χωρίς την απαίτηση χώρου λεβητοστασίου, με αθόρυβη λειτουργία, χωρίς καυσαέρια και οσμές, χωρίς κόστος συντήρησης και με μεγάλο βαθμό απόδοσης, αποτελεί την ιδανική λύση θέρμανσης.

Τα ξύλινα κουφώματα με τις σιδεριές και τα πατζούρια, τα ξύλινα και κεραμικά δάπεδα, οι εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα και η στέγη με την παραδοσιακή πλάκα Πηλίου σε συνδυασμό με το λιτό και απλό σχεδιασμό της κατοικίας εναρμονίζονται στην αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής.

Η μικρή απόσταση  από τις παραλίες του Παγασητικού, από τις παραλίες του Αιγαίου,  από την πόλη του Βόλου και από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, με το καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής και τους διάσπαρτους παραδοσιακούς οικισμούς, αποτελούν το κίνητρο τουριστικού προορισμού για όλες τις εποχές.