ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Εξοχικές κατοικίες στη Πλάκα Πηλίου
Εξοχικές κατοικίες στη Πλάκα Πηλίου

Σε δύο συνεχόμενα οικόπεδα στην Πλάκα Αγ. Ιωάννη του Δήμου Μουρεσίου στο Πήλιο συνολικού εμβαδού 6680μ2 διατάσσονται οκτώ κατοικίες.

Η κάθε κατοικία με ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο διατάσσεται σε δύο επίπεδα των 50μ2 περίπου το καθένα και διαθέτει:

Ημιυπόγειο χώρο που αξιοποιείται σε ξενώνα (καθιστικό, μικρή κουζίνα, υπνοδωμάτιο, λουτρό) και αποθήκη. Ισόγειο με καθιστικό, τζάκι, κουζίνα και υπνοδωμάτιο.

Τα επίπεδα μεταξύ τους επικοινωνούν με εσωτερική ξύλινη σκάλα ενώ ο ξενώνας διαθέτει και και ανεξάρτητη είσοδο από την αυλή.

Η κάθε κατοικία με δυνατότητα πρόσβασης του αυτοκινήτου στην αυλή της, διαθέτει δική της θέση στάθμευσης ανοικτή ή κλειστή κατά περίπτωση. Η αυλή τουλάχιστον 300μ2 περίπου η καθε μία είναι διαμορφωμένη για χρήση.

 

Η ανεξάρτητη κλασσική θέρμανση με σώματα, που διαθέτει ηλεκτρικό λέβητα, περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες μονάδες (μπορεί να χειρισθεί και μέσω τηλεφώνου) δεν απαιτεί χώρο λεβητοστασίου, έχει αθόρυβη λειτουργία χωρίς καυσαέρια και οσμές, χωρίς κόστος συντήρησης με μεγάλο βαθμό απόδοσης, αποτελεί την ιδανική λύση.

Τα ξύλινα κουφώματα με τις σιδεριές και τα πατζούρια, τα ξύλινα πατώματα και κεραμικά δάπεδα, οι εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα και η στέγη με την παραδοσιακή πλάκα Πηλίου σε συνδυασμό με το λιτό και απλό σχεδιασμό της κατοικίας εναρμονίζονται στην αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής.

Η απόσταση των 300μ από τις παραλίες του Αγ. Ιωάννη (Παπά Νερό, Αγ. Ιωάννη και Πλάκας) των 20 από το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου και το καταπράσινο περιβάλλον με τους διάσπαρτους παραδοσιακούς οικισμούς αποτελούν το κίνητρο για τον τουριστικό προορισμό όλες τις εποχές.