ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου
Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου

Το νέο συγκρότημα οικοδομήθηκε σε οικόπεδο έκτασης 5000 στρεμμάτων με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους σε μια από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου, την παραλία του Παπά Νερό στον Άγιο Ιωάννη.

Κύριος στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος που να ανταποκρίνεται στην ιδιαιτερότητα του οικοπέδου και την πολεοδομική νομοθεσία. Το συγκρότημα αποτελείται από 5 νεόχτιστα κτίρια που εξωτερικά έχουν την τυπική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και αναπτύσσονται κλιμακωτά στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου εκματαλλευόμενα την εξαιρετική θέα.

Τα 5 κτίρια είναι χωρισμένα σε τρεις ενότητες κάθε μία από τις οποίες διασπάται σε διαφορετικό κτιριακό όγκο. Κάθε κτίριο είναι διώροφο και αποτελείται από ένα υπόγειο κι ένα ισόγειο. Οι εσωτερικές επενδύσεις των τοίχων και των τζακιών με πέτρα και γρανίτη, και τα εσωτερικά ξύλινα πατάρια που εκμεταλλεύονται τον χώρο της κεκλιμένης στέγης από μπετόν, αποτελούν δυνατά μορφολογικά στοιχεία του συγκροτήματος.

Ο σχεδιασμός του συγκροτήματος είναι λιτός με απλά γεωμετρικά σχήματα και όγκους που δημιουργούν ένα καθ όλα αρμονικό σύνολο. Ο τρόπος που δένουν τα γήινα χρώματα των τοίχων με τους πέτρινους τοίχους, τα ξύλινα κουφώματα και τις πλακόστρωτες στέγες βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με το όμορφο φυσικό περιβάλλον τόσο σε επίπεδο κλίμακας όσο και σε επίπεδο μορφής και ύφους δίνοντας έτσι ένα μοναδικό αποτέλεσμα.